Cross-Dalby


Hansenin koodi UOO/UU\O/UOO F1 (mukaeltu)

Video
p_crossdalby_o.jpg

Piston on kehitellyt saksalainen Petra Ommen. Pisto ei ole sukua varsinaiselle Dalbyn pistolle (=venäjäksi 1+1+1), vaan Dalbyn pisto inspiroi Petraa kehittelemään tämän piston - siitä nimi.

 
Hauskannäköinen pisto, joskin harvahko. Yritin tehdä tiukkaa, mutta neula ei oikein tahtonut kulkea läpi kaikista pyöräytetyistä silmukoista, joten sidos jäi harvaksi. Ohuemmalla tai kapeammalla neulalla saisi tiiviimpää. Ei lapaspisto, mutta huiviin kenties :)  
 
Ohje: 
 
Peukalolle jää yksi peukalosilmukka (1). Toinen, peukalonkärjelle valmiiksi nostettu iso silmukka (2) poimitaan neulalle edestä taakse. Neulalle poimitaan myös peukalon takaa yksi pikkusilmukka, vasemmanpuoleinen, vasemmalta oikealle. Poimitaan neulalle jo kertaalleen poimittu iso silmukka (2) uudelleen edestä taakse. Neula pujotetaan peukalolle jääneen silmukan (1) ja neulalangan ali. Pudotetaan pois peukalolta peukalosilmukka (1) ja nostetaan se valmiiksi peukalon kärjelle. Kiristetään uusi peukalosilmukka.


Kunkin pujottelutavan sivun alussa on mainittu myös ns. Hansenin koodi (Egon Hansen's notation), esim. oslolaisella pistolla se on UO/UOO. Työn vaiheet -välilehdellä (linkki) on lyhyesti selitetty asiaa. Hansenin koodi on tavallaan ylimääräistä tietoa, eikä sen tunteminen ole välttämätöntä. Koodi kertoo tiiviissä muodossa, millä tavalla lanka kulkee toisten lankojen yli ja ali, ja jos tuntee Hansenin koodin, aivan uusienkin pujottelutapojen kokeileminen on mahdollista Hansenin koodin avulla.