Double-Curl

 
Hansenin koodi UOO/UU\O/UOO B1 (mukaeltu)

(video)

Saksalaisen Petra Ommenin kehittelemä pisto.
 

m_doublecurl_edestak.jpgKuvan kaunis aaltoileva pinta syntyy, kun tätä pistoa neulotaan edestakaisin kuten puikoilla neulottaessa tai virkatessa, ts. joka toinen kerros työn oikealta, joka toinen työn nurjalta puolelta.

Kiinnitys edellisen kerroksen reunasilmukkaan takakautta, B1.

Katso video reunassa kääntymisestä edestakaisin työskennellessä (linkki)  

 

 

 


m_doublecurl_spir_oik.jpgSama pisto tuubina tehtynä, työn oikea puoli.

 

 

 

 

 

 

 

 

m_doublecurl_spir_nurj.jpgSama pisto tuubina tehtynä, työn nurja puoli.

 

 

 

 

 

 

 

 


m_doublecurl_hansen.jpg
Double Curl -piston Hansenin koodi
UOO/UU\O/UOO

Peukalolle jää yksi peukalosilmukka. Neulalle poimitaan kaksi silmukkaa peukalon takaa. Toinen näistä pikkusilmukoista poimitaan neulalle vielä toiseen kertaan. Neula peukalosilmukan ja neulalangan ali. Pudota vanha peukalosilmukka pois ja kiristä uusi peukalosilmukka.

Uudet silmukat kiinnitetään edellisen kerroksen yhteen reunasilmukkaan, neula pujotetaan reunasilmukkaan takakautta eteen (B1).

 

 
Kunkin pujottelutavan sivun alussa on mainittu myös ns. Hansenin koodi (Egon Hansen's notation), esim. oslolaisella pistolla se on UO/UOO. Työn vaiheet -välilehdellä (linkki) on lyhyesti selitetty asiaa. Hansenin koodi on tavallaan ylimääräistä tietoa, eikä sen tunteminen ole välttämätöntä. Koodi kertoo tiiviissä muodossa, millä tavalla lanka kulkee toisten lankojen yli ja ali, ja jos tuntee Hansenin koodin, aivan uusienkin pujottelutapojen kokeileminen on mahdollista Hansenin koodin avulla.