Omani Stitch

n_omani.jpg

Omanilainen pisto. Omani Stitch.


U(U) (OO/UU) OOO:UUUOO F1  Hansenin koodi
UUOO/UUU\OOO/UUUOO F1      Sigrid Briansdotterin yksinkertaistama koodi

Video (linkkip_omani.jpg


Omanilaisessa pistossa kerrokset ovat korkeita. Jokainen erivärinen raita on oma kerroksensa. Nurja puoli on hyvin saman näköinen kuin oikea.

Peukalolle jää kaksi peukalosilmukkaa. Neulalle poimitaan peukalon oikealta puolelta kaksi silmukkaa. Vedetään neula lankoineen läpi ja kiristetään peukalolle kolmas peukalosilmukka. Neulalle poimitaan vanhin peukalosilmukka (jää kaksi peukalosilmukkaa), ja lisäksi poimitaan peukalon vasemmalta puolelta kaksi silmukkaa. Neula pujotetaan peukalosilmukoiden ja neulalangan ali.

Peukalosilmukat kannattaa pitää hyvin löysinä.

Uusien silmukoiden kiinnitys yhteen edellisen kerroksen reunasilmukkaan (F1).

Kun omanilaista pistoa alkaa tekemään, alussa peukalon takana ei ole riittävästi silmukoita, joista neulan voisi pujottaa. Pujota neula sieltä mistä sen parhaiten saa pujotettua. Kolmen neljän 'vajaan' piston jälkeen peukalon takana alkaa jo olla riittävästi silmukoita.


Kunkin pujottelutavan sivun alussa on mainittu myös ns. Hansenin koodi (Egon Hansen's notation), esim. oslolaisella pistolla se on UO/UOO. Työn vaiheet -välilehdellä (linkki) on lyhyesti selitetty asiaa. Hansenin koodi on tavallaan ylimääräistä tietoa, eikä sen tunteminen ole välttämätöntä. Koodi kertoo tiiviissä muodossa, millä tavalla lanka kulkee toisten lankojen yli ja ali, ja jos tuntee Hansenin koodin, aivan uusienkin pujottelutapojen kokeileminen on mahdollista Hansenin koodin avulla.