Tuplatanskalainen

Double Danish

n_tuplatansk_oo-uuo.jpg

Tuplatanskalainen, Double Danish. Seuraa neulan osoittamaa lankaa
vasemmalle: yli-yli / ali-ali-yli = OO/UUO

Hansenin koodi OO/UUO F1

Nimitys on minun keksimäni. Pisto muistuttaa tanskalaista (O/UO) pistoa, mutta tuplatanskalaisessa on yksi silmukka enemmän.

Video (linkki) p_tuplatanskalainen_o.jpg

Ohje

Yksi peukalosilmukka, se poimitaan neulalle, lisäksi peukalon takaa poimitaan yksi silmukka. Lopussa neula kulkee vain neulalangan ali. Silmukan voi kiristää neulalle ennen kuin vetää neulan kokonaan läpi.

Tässä pdf:ssä (linkki) on valokuvalliset ohjeet sekä aloitussilmukoihin että tuplatanskalaiseen.

Jos haluat aloittaa kintaan tai sukan kärjestä, katso ensin joko pyöreä aloitus täältä (linkki) tai tylppäkärkinen aloitus täältä (linkki), ja jatka sen jälkeen pdf:n ohjeilla.


Kunkin pujottelutavan sivun alussa on mainittu myös ns. Hansenin koodi (Egon Hansen's notation), esim. oslolaisella pistolla se on UO/UOO. Työn vaiheet -välilehdellä (linkki) on lyhyesti selitetty asiaa. Hansenin koodi on tavallaan ylimääräistä tietoa, eikä sen tunteminen ole välttämätöntä. Koodi kertoo tiiviissä muodossa, millä tavalla lanka kulkee toisten lankojen yli ja ali, ja jos tuntee Hansenin koodin, aivan uusienkin pujottelutapojen kokeileminen on mahdollista Hansenin koodin avulla.