Venäjäksi 1+2+1


Kitee

Hansenin koodi UOOU/OUUOO F1 (tai F2)  (video)

n_ven121-2.jpg
Venäjäksi 1+2+1 (1 ali, 2 yli, 1 ali).
Lanka kulkee ali-yli-yli-ali / yli-ali-ali-yli-yli  = UOOU/OUUOOLue venäjäksi neulomisesta lisää alasivulta Suomessa käytetyt tekniikat (linkki).

m_ven121_o.jpg

Venäjäksi 1+2+1, Kitee


Tätä pujottelutapaa on käytetty ainakin Kiteellä, Pohjois-Karjalassa (MV keruuarkiston mallipala) 


Joissakin kirjoissa (Gamla textila tekniker i ull, Vinterblomster) mainitaan, että Dalbyn pistoon, eli venäjäksi 1+1+1, voi poimia peukalon takaa yhden sijasta kaksi silmukkaa, mutta ensin mainitussa kirjassa ei sanota, tarkoitetaanko silloin pistoa 1+2+1 vai 1+1+2. Jälkimmäisen kirjan perusteella kuitenkin päättelisin, että Vinterblomster-kirjassa tarkoitettu Dalbyn piston paksumpi versio olisi 1+1+2 eli eri kuin tämä kiteeläinen versio.


Kunkin pujottelutavan sivun alussa on mainittu myös ns. Hansenin koodi (Egon Hansen's notation), esim. oslolaisella pistolla se on UO/UOO. Työn vaiheet -välilehdellä (linkki) on lyhyesti selitetty asiaa. Hansenin koodi on tavallaan ylimääräistä tietoa, eikä sen tunteminen ole välttämätöntä. Koodi kertoo tiiviissä muodossa, millä tavalla lanka kulkee toisten lankojen yli ja ali, ja jos tuntee Hansenin koodin, aivan uusienkin pujottelutapojen kokeileminen on mahdollista Hansenin koodin avulla.