Tanskalainen

Danish Stitch

n_tansk_o-uo.jpg
Tanskalainen pisto. Danish Stitch. Seuraa neulan osoittamaa lankaa
vasemmalle: yli / ali-yli = O/UO


Hansenin koodi O/UO F1

Englanninkielisellä neulakinnaslistalla muisteltiin, että Larry Schmitt olisi kirjasissaan nimennyt tämän piston tanskalaiseksi sillä perusteella, että tämä oli muutama vuosikymmen sitten suosittu pisto tanskalaisten harrastajien parissa.

Video (linkki) p_tanskalainen_o.jpg


- Neulalle on poimittu ed. kerrokselta yksi silmukka.

- Neulan kärki on uuden kerroksen silmukan alareunan päällä, seuraavaksi neula koukkaa silmukan yläreunan alta, ja lopuksi neulalangan (ylimpänä, löysänä näkyvä lanka) päältä.
- Uusi silmukka kiristyy joko peukalolle, kuten yleensä, tai etusormelle (tässä silmukassa tykkään itse etusormelle kiristämisestä enemmän), tai peukalon ja etusormen väliin.

 
m_tanskalainen.jpg


Kunkin pujottelutavan sivun alussa on mainittu myös ns. Hansenin koodi (Egon Hansen's notation), esim. oslolaisella pistolla se on UO/UOO. Työn vaiheet -välilehdellä (linkki) on lyhyesti selitetty asiaa. Hansenin koodi on tavallaan ylimääräistä tietoa, eikä sen tunteminen ole välttämätöntä. Koodi kertoo tiiviissä muodossa, millä tavalla lanka kulkee toisten lankojen yli ja ali, ja jos tuntee Hansenin koodin, aivan uusienkin pujottelutapojen kokeileminen on mahdollista Hansenin koodin avulla.